Cota de stocare

Administratorul Nextcloud are opțiunea de a seta o cotă de stocare pentru utilizatori. Consultați pagina Personal pentru a vedea care este cota dvs. și cât de mult ați folosit.

../../_images/quota1.png

Ar putea fi util să înțelegeți cum se calculează cota dumneavoastră.

Metadatele (miniaturi, fișiere temporare, memoria cache și chei de criptare) ocupă aproximativ 10% din spațiul pe disc, dar nu sunt luate în considerare în cadrul cotelor de utilizatori. Unele aplicații stochează informații în baza de date, cum ar fi aplicațiile Calendar și Contacte. Aceste date sunt excluse din cota dumneavoastră.

Atunci când alți utilizatori partajează fișiere cu dvs., fișierele partajate se scad din cota proprietarului inițial al partajului. Atunci când partajați un dosar și permiteți altor utilizatori sau grupuri să încarce fișiere în acesta, toate fișierele încărcate și editate se scad din cota dumneavoastră. Atunci când partajați din nou fișiere partajate cu dumneavoastră, partajarea din nou se contabilizează în continuare în raport cu cota proprietarului inițial al partajului.

Fișierele criptate sunt puțin mai mari decât cele necriptate; dimensiunea fișierelor necriptate este calculată în funcție de cota dumneavoastră.

Fișierele șterse care se află încă în coșul de gunoi nu sunt luate în considerare în calcul pentru cote. Coșul de gunoi este setat la 50% din cotă. Vechimea fișierelor șterse este setată la 30 de zile. Atunci când fișierele șterse depășesc 50% din cotă, cele mai vechi fișiere sunt eliminate până când totalul este sub 50%.

Notă

Este posibil ca administratorul dvs. să fi configurat perioada de păstrare a coșului de gunoi astfel încât să prevaleze asupra gestionării spațiului de stocare. Consultați administrator documentation pentru mai multe detalii.

Atunci când este activat controlul versiunilor, versiunile mai vechi ale fișierelor nu sunt luate în considerare în cadrul cotelor.

Dacă creați o partajare publică prin URL și permiteți încărcări, toate fișierele încărcate se scad din cota dumneavoastră.