Using federation shares

Federation Sharing giver dig mulighed for at montere fildelinger fra eksterne Nextcloud -servere og i realiteten oprette din egen cloud af Nextclouds. Du kan oprette direkte delingslink med brugere på andre Nextcloud -servere.

Creating a new federation share

Foreningsdeling er som standard aktiveret på nye eller opgraderede Nextcloud -installationer. Følg disse trin for at oprette en ny deling med andre Nextcloud- eller ownCloud 9+ -servere:

  1. Go to your Files page and click the Share icon on the file or directory you want to share. In the sidebar enter the username and URL of the remote user in this form: <username>@<oc-server-url>. The form automatically confirms the address that you type and labels it as »remote«. Click on the label.

    ../../_images/direct-share-1.png
  2. When your local Nextcloud server makes a successful connection with the remote Nextcloud server you will see a confirmation. Your only share option is Can edit.

Click the Share button anytime to see who you have shared your file with. Remove your linked share anytime by clicking the trash can icon. This only unlinks the share, and does not delete any files.

Creating a new federated cloud share via email

Brug denne metode, når du deler med brugere på ownCloud 8.x og ældre.

If you do not know the username or URL, you can have Nextcloud create the link for you and email it to your recipient.

../../_images/create_public_share-6.png

When your recipient receives your email they will have to take a number of steps to complete the share link. First they must open the link you sent them in a web browser, and then click the Add to your Nextcloud button.

../../_images/create_public_share-8.png

Knappen Føj til din Nextcloud skifter til et formularfelt, og din modtager skal indtaste webadressen til deres Nextcloud- eller ownCloud -server i dette felt og trykke på retur -tasten eller klikke på pilen.

../../_images/create_public_share-9.png

Dernæst vil de se en dialog, der beder om at bekræfte. Det eneste de skal gøre er at klikke på knappen Tilføj fjerndeling, og de er færdige.

Fjern din linkede del når som helst ved at klikke på papirkurven. Dette fjerner kun links til andelen og sletter ingen filer.