Versijų valdymas
Nextcloud supports a simple version control system for files. Versioning creates
backups of files which are accessible via the Versions tab on the Details
sidebar. This tab contains the history of the file where you can roll back a
file to any previous version. A new version is saved only if at least two minutes
have passed since the last version was created. Versions are stored in data/[user]/files_versions.
Norėdami atkurti konkrečią failo versiją, spustelėkite dešinėje esančią apskritimo formos rodyklę. Spustelėkite laiko žymą, kad ją atsisiųstumėte.
The versioning app expires old versions automatically to make sure that you don’t run out of space. This pattern is used to delete old versions:
Pirmąją sekundę laikome vieną versiją
Pirmąsias 10 sekundžių „Nextcloud“ saugo po vieną versiją kas 2 sekundes
Pirmą minutę „Nextcloud“ saugo po vieną versiją kas 10 sekundžių
Pirmą valandą „Nextcloud“ saugo po vieną versiją kas minutę
Pirmąsias 24 valandas „Nextcloud“ saugo po vieną versiją kas valandą
Pirmąsias 30 dienų „Nextcloud“ kasdien saugo po vieną versiją
Po pirmųjų 30 dienų „Nextcloud“ saugo po vieną versiją kiekvieną savaitę
Versijos koreguojamos pagal šį modelį kiekvieną kartą, kai sukuriama nauja versija.
Versijos programėlė niekada nenaudoja daugiau nei 50 % šiuo metu vartotojo turimos laisvos vietos. Jei saugomų versijų skaičius viršija šią ribą, „Nextcloud“ ištrina seniausias versijas, kol vėl pasiekia disko vietos ribą.
Versijos įvardijimas
Galite suteikti versijai pavadinimą.
Kai versija turi pavadinimą, ji nebus įtraukta į automatinį galiojimo pabaigos procesą.
Versijos ištrynimas
Taip pat galite rankiniu būdu ištrinti versiją, nelaukdami automatinio galiojimo pabaigos proceso.