Управљање повезаним прегледачима и уређајима

Страница личних подешавања вам омогућава да имате преглед повезаних интернет прегледача и уређаја.

Управљање повезаним прегледачима

У листи повезаних прегледача видите који интернет прегледачи су се у последње време повезали са вашим налогом:

Листа сесија интернет прегледача.

Ако желите да раскинете везу било ког од прегледача, употребите икону корпе за отпатке у листи.

Управљање уређајима

У листи повезаних уређаја ћете видети све уређаје и клијенте за које сте генерисали лозинку уређаја, као и када су последњи пут били активни:

Листа повезаних уређаја.

Ако желите да раскинете везу било ког уређаја, употребите икону корпе за отпатке у листи.

На дну листе ћете пронаћи дугме за креирање нове лозинке специфичне за уређај. Можете да изаберете име којим касније можете да идентификујете жетон. Генерисана лозинка се користи за конфигурисање новог клијента. Идеално би било да креирате појединачне жетоне за сваки уређај који се повезује на ваш налог, тако да у случају потребе можете једноставно да прекинете везу са сваким од њих посебно.

Додавање новог уређаја.

Белешка

Лозинки можете да приступите само док је креирате, Nextcloud неће да сачува чисту лозинку, тако да се препоручује да одмах унесете лозинку у нови клијент.

Белешка

Ако укључите Употреба двофактоске аутентификације за свој налог, лозинке специфичне за уређај су једини начин да се конфигуришу клијенти. Тада ће сервер одбити да се повеже са клијентима који користе вашу лозинку за пријаву на систем.

Лозинке специфичне за уређај и промена лозинке

У случају промене лозинке у спољним корисничким позадинским механизмима, лозинке специфичне за уређај се означавају неважећим и онда када се догоди пријава на кориснички налог употребом главне лозинке, све лозинке специфичне за уређај се ажурирају и поново функционишу.