Универзални приступ

Универзални приступ нам је веома важан. Ми следимо веб стандарде и обезбеђујемо да све буде употребљиво такође и помоћу тастатуре и помоћног софтвера као што су читачи екрана. Циљ нам је да будемо у сагласности са Web Content Accessibility Guidelines 2.1 на нивоу AA, са темом високог контраста чак и на AAA нивоу. Такође следимо немачке BITV 2.0 смернице.

Ако наиђете на било какве проблеме, не оклевајте да нам их пријавите користећи наш пратилац проблема. А ако желите да да те свој допринос, придружите се нашем дизајн тиму!

Увећање и респонзивност

Nextcloud интерфејс је у потпуности респонзиван и употребљив на на екрану било које величине. Можете да увећате и умањите приказ тако да стане текст и да подесите величину елемената онако како вама одговара. Линија навигације и бочна линија могу да се прошире и сажму.

Испоручене теме

Нудимо неколико тема које можете да активирате и побољшате приступачност:

  • Тема високог контраста: режим високог контраста којим се олакшава навигација. Умањиће се визуелни квалитет, али ће приказ бити јаснији.

  • Тамна тема: тамна тема смањује оптерећења ваших очију тако што умањује општу сјајност и осветљеност. Јођ увек се развија, па вас молимо да пријавите било какве проблеме на које наиђете.

  • Dyslexia фонт: OpenDyslexic је бесплатни словни лик/фонт који је дизајниран тако да реши неке грешке у читању које су последица дислексије.

Да бисте дошли до подешавања приступачности:

  1. Отворите мени подешавања на крају заглавља

  2. Изаберите Подешавања

  3. У навигацији, изаберите Приступачност

Белешка

Контраст елемената може да варира у завистности од прозвољног подешавања теме. На пример, примарна боја у теми се користи као боја позадине заглавља, странице за пријаву, и примарних дугмића. Ако то проузрокује проблеме са контрастом, молимо вас да се обратите свом администратору за помоћ.