Správa verzí

Nextcloud supports a simple version control system for files. Versioning creates backups of files which are accessible via the Versions tab on the Details sidebar. This tab contains the history of the file where you can roll back a file to any previous version. A new version is saved only if at least two minutes have passed since the last version was created. Versions are stored in data/[user]/files_versions.

File version history in the Details sidebar

Pro obnovení konkrétní verze souboru, klikněte na kruhovou šipku vpravo. Pro jeho stažení klikněte na časové razítko.

The versioning app expires old versions automatically to make sure that you don’t run out of space. This pattern is used to delete old versions:

  • Z poslední sekundy je uchovávána jedna verze

  • Z posledních 10 sekund Nextcloud uchovává jednu verzi z každých dvou sekund.

  • Z poslední minuty Nextcloud uchovává jednu verzi z každých deseti sekund

  • Z poslední hodiny Nextcloud uchovává jednu verzi z každé minuty

  • Z posledních 24 hodin Nextcloud uchovává jednu verzi z každé hodiny

  • Z posledních 30 dnů Nextcloud uchovává jednu verzi z každého dne

  • Z dalších dnů, přesahujících posledních 30 dnů, Nextcloud uchovává jednu verzi z každého týdne

Verze jsou upraveny podle tohoto vzoru pokaždé, když je vytvořená nová verze.

Aplikace pro správu verzí nikdy nepoužije více než 50% volného místa, které má uživatel právě k dispozici. Pokud objem uložených verzí tento limit překročí, Nextcloud bude mazat nejstarší verze tak dlouho, až bude limit využití místa opět splněn.

Pojmenování verze

Verzi je možné dát název.

Version actions menu
Naming a file version

V případě, že verze má název, bude vynechána z procesu automatického skončení platnosti.

Smazání verze

Verzi je také možné smazat ručně a nečekat tak na proces automatického skončení platnosti.