Έλεγχος εκδόσεων
Nextcloud supports a simple version control system for files. Versioning creates
backups of files which are accessible via the Versions tab on the Details
sidebar. This tab contains the history of the file where you can roll back a
file to any previous version. A new version is saved only if at least two minutes
have passed since the last version was created. Versions are stored in data/[user]/files_versions.
Για να επαναφέρετε μια συγκεκριμένη έκδοση ενός αρχείου, κάντε κλικ στο κυκλικό βέλος στα δεξιά. Κάντε κλικ στην χρονική σήμανση για να την κατεβάσετε.
The versioning app expires old versions automatically to make sure that you don’t run out of space. This pattern is used to delete old versions:
Για το πρώτο δευτερόλεπτο διατηρούμε μία έκδοση
Για τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα το Nextcloud διατηρεί μία έκδοση κάθε 2 δευτερόλεπτα
Για το πρώτο λεπτό, το Nextcloud διατηρεί μία έκδοση κάθε 10 δευτερόλεπτα
Για την πρώτη ώρα, το Nextcloud διατηρεί μία έκδοση κάθε λεπτό
Για τις πρώτες 24 ώρες το Nextcloud διατηρεί μία έκδοση κάθε ώρα
Για τις πρώτες 30 ημέρες το Nextcloud διατηρεί μία έκδοση κάθε μέρα
Μετά τις πρώτες 30 ημέρες το Nextcloud διατηρεί μία έκδοση κάθε εβδομάδα
Οι εκδόσεις προσαρμόζονται σύμφωνα με αυτό το μοτίβο κάθε φορά που δημιουργείται μια νέα έκδοση.
Η εφαρμογή ελέγχου εκδόσεων δεν χρησιμοποιεί ποτέ περισσότερο από το 50% του προς το παρόν διαθέσιμου ελεύθερου χώρου του χρήστη. Εάν οι αποθηκευμένες εκδόσεις υπερβούν αυτό το όριο, το Nextcloud διαγράφει τις παλαιότερες εκδόσεις έως ότου πληρούται πάλι το όριο του χώρου στο δίσκο.
Ονοματοδοσία μιας έκδοσης
Μπορείτε να δώσετε ένα όνομα σε μια έκδοση.
Όταν μια έκδοση έχει όνομα, θα εξαιρείται από την αυτόματη διαδικασία απενεργοποίησης.
Διαγραφή μιας έκδοσης
Μπορείτε επίσης να διαγράψετε χειροκίνητα μια έκδοση χωρίς να περιμένετε την αυτόματη διαδικασία απενεργοποίησης.