Versjonskontroll
Nextcloud supports a simple version control system for files. Versioning creates
backups of files which are accessible via the Versions tab on the Details
sidebar. This tab contains the history of the file where you can roll back a
file to any previous version. A new version is saved only if at least two minutes
have passed since the last version was created. Versions are stored in data/[user]/files_versions.
Hvis du vil gjenopprette en bestemt versjon av en fil, klikker du sirkelpilen til høyre. Klikk på tidsstempelet for å laste det ned.
The versioning app expires old versions automatically to make sure that you don’t run out of space. This pattern is used to delete old versions:
For det første sekundet beholder vi én versjon
I de første 10 sekundene beholder Nextcloud én versjon hvert 2. sekund
I det første minuttet beholder Nextcloud én versjon hvert 10. sekund
Den første timen beholder Nextcloud én versjon hvert minutt
De første 24 timene beholder Nextcloud én versjon hver time
I de første 30 dagene beholder Nextcloud én versjon hver dag
Etter de første 30 dagene beholder Nextcloud én versjon hver uke
Versjonene justeres etter dette mønsteret hver gang en ny versjon lages.
Versjonsappen bruker aldri mer enn 50 % av brukerens tilgjengelige ledige plass. Hvis de lagrede versjonene overskrider denne grensen, sletter Nextcloud de eldste versjonene til den oppfyller diskplassgrensen igjen.
Navngivning av versjon
Du kan navngi en versjon.
Når en versjon har et navn, vil den bli ekskludert fra den automatiske utløpsprosessen.
Sletting av en versjon
Du kan også slette en versjon manuelt uten å vente på den automatiske utløpsprosessen.