Versionshantering
Nextcloud supports a simple version control system for files. Versioning creates
backups of files which are accessible via the Versions tab on the Details
sidebar. This tab contains the history of the file where you can roll back a
file to any previous version. A new version is saved only if at least two minutes
have passed since the last version was created. Versions are stored in data/[user]/files_versions.
Återställ en viss filversion genom att klicka på den cirkelformade pilen till höger. Klicka på tidsstämpeln för att hämta versionen.
The versioning app expires old versions automatically to make sure that you don’t run out of space. This pattern is used to delete old versions:
Under den första sekunden sparas en version
Under de första 10 sekunderna sparar Nextcloud en version varannan sekund
Under den första minuten sparar Nextcloud en version var tionde sekund
Under den första timmen sparar Nextcloud en version varje minut
Under de första 24 timmarna sparar Nextcloud en version varje timme
Under de första 30 dagarna sparar Nextcloud en version varje dag
Efter de första 30 dagarna sparar Nextcloud en version varje vecka
Versionerna anpassas efter det här mönstret varje gång en ny version skapas.
Versionsappen använder aldrig mer än 50 procent av användarens för tillfället tillgängliga lediga utrymme. Om de lagrade versionerna överskrider gränsen tar Nextcloud bort de äldsta versionerna tills utrymmesgränsen åter uppfylls.
Namnge en version
Du kan ge en version ett namn.
När en version har ett namn undantas den från den automatiska gallringen.
Ta bort en version
Du kan också ta bort en version manuellt utan att vänta på den automatiska gallringen.