Sürüm denetimi
Nextcloud supports a simple version control system for files. Versioning creates
backups of files which are accessible via the Versions tab on the Details
sidebar. This tab contains the history of the file where you can roll back a
file to any previous version. A new version is saved only if at least two minutes
have passed since the last version was created. Versions are stored in data/[user]/files_versions.
Bir dosyanın belirli bir sürümünü geri yüklemek için sağdaki dairesel oka tıklayın. İndirmek için zaman damgasına tıklayın.
The versioning app expires old versions automatically to make sure that you don’t run out of space. This pattern is used to delete old versions:
İlk saniye için Nextcloud yeni bir sürüm tutar
İlk 10 saniye boyunca Nextcloud, 2 saniyede bir yeni bir sürüm tutar
İlk bir dakika boyunca Nextcloud her 10 saniyede bir yeni sürüm tutar
İlk bir saat boyunca Nextcloud her bir dakikada yeni bir sürüm tutar
İlk 24 saat boyunca Nextcloud her bir saatte yeni bir sürüm tutar
İlk 30 gün boyunca Nextcloud her gün yeni bir sürüm tutar
30 günden sonra Nextcloud her hafta yeni bir sürüm tutar
Her yeni sürüm oluşturulduğunda var olan sürümler bu modele göre ayarlanır.
Sürüm uygulaması, kullanıcının var olan boş alanının en fazla %50 kadarını kullanır. Tutulan sürümler bu sınırı aşarsa, Nextcloud var olan sürümleri, en eski sürümlerden başlayarak disk alanı sınırına düşülene kadar siler.
Bir sürümü adlandırmak
Bir sürüme bir ad verebilirsiniz.
Bir sürümün bir adı olduğunda, otomatik olarak sona erme sürecine katılmaz.
Bir sürümü silmek
Bir sürümü, otomatik sona erme sürecini beklemeden el ile de silebilirsiniz.