Using federation shares
Η Κοινή Χρήση Ομοσπονδίας σάς επιτρέπει να προσαρτάτε κοινόχρηστους φακέλους από απομακρυσμένους διακομιστές Nextcloud, δημιουργώντας ουσιαστικά το δικό σας σύννεφο από Nextclouds. Μπορείτε να δημιουργήσετε άμεσους συνδέσμους κοινής χρήσης με χρήστες σε άλλους διακομιστές Nextcloud.
Creating a new federation share
Η κοινή χρήση ομοσπονδίας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε νέες ή αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις Nextcloud. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια νέα κοινή χρήση με άλλους διακομιστές Nextcloud ή ownCloud 9+:
Μεταβείτε στη σελίδα
Αρχείακαι κάντε κλικ στο εικονίδιο Κοινή χρήση στο αρχείο ή στον φάκελο που θέλετε να κοινοποιήσετε. Στην πλαϊνή γραμμή, εισάγετε το όνομα χρήστη και τη διεύθυνση URL του απομακρυσμένου χρήστη σε αυτήν τη μορφή:<όνομα χρήστη>@<url-διακομιστή-oc>. Η φόρμα επιβεβαιώνει αυτόματα τη διεύθυνση που πληκτρολογείτε και την επισημαίνει ως «απομακρυσμένη». Κάντε κλικ στην επιγραφή.
When your local Nextcloud server makes a successful connection with the remote Nextcloud server you will see a confirmation. Your only share option is Can edit.
Click the Share button anytime to see who you have shared your file with. Remove your linked share anytime by clicking the trash can icon. This only unlinks the share, and does not delete any files.
Creating a new federated cloud share via email
Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο όταν κάνετε κοινή χρήση με χρήστες σε ownCloud 8.x και παλαιότερες εκδόσεις.
If you do not know the username or URL, you can have Nextcloud create the link for you and email it to your recipient.
When your recipient receives your email they will have to take a number of steps to complete the share link. First they must open the link you sent them in a web browser, and then click the Add to your Nextcloud button.
Το κουμπί Προσθήκη στο Nextcloud αλλάζει σε πεδίο φόρμας και ο παραλήπτης σας πρέπει να εισάγει τη διεύθυνση URL του διακομιστή Nextcloud ή ownCloud σε αυτό το πεδίο και να πατήσει το πλήκτρο Enter ή να κάνει κλικ στο βέλος.
Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένας διάλογος που ζητά επιβεβαίωση. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κάνουν κλικ στο κουμπί Προσθήκη απομακρυσμένης κοινοποίησης και να ολοκληρώσουν.
Αφαιρέστε τη συνδεδεμένη κοινή χρήση σας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων. Αυτό αποσυνδέει μόνο την κοινή χρήση και δεν διαγράφει κανένα αρχείο.