Using federation shares
Forent eller sammenknyttet deling lar deg montere fildelinger fra eksterne Nextcloud-servere, og skaper faktisk din egen sky av Nextclouds. Du kan opprette direkte delingslenker med brukere på andre Nextcloud-servere.
Creating a new federation share
Sammenknyttet deling er aktivert på nye eller oppgraderte Nextcloud-installasjoner som standard. Følg disse trinnene for å opprette en ny delt ressurs med andre Nextcloud- eller ownCloud 9+-servere:
Gå til
Files-siden din og klikk på Share-ikonet på filen eller mappen du vil dele. I sidefeltet skriver du inn brukernavnet og URL-en til den eksterne brukeren i dette formatet:<username>@<oc-server-url>. Skjemaet bekrefter automatisk adressen du skriver inn og merker den som «remote». Klikk på merkelappen.
When your local Nextcloud server makes a successful connection with the remote Nextcloud server you will see a confirmation. Your only share option is Can edit.
Click the Share button anytime to see who you have shared your file with. Remove your linked share anytime by clicking the trash can icon. This only unlinks the share, and does not delete any files.
Creating a new federated cloud share via email
Bruk denne metoden når du deler med brukere på ownCloud 8.x og eldre.
If you do not know the username or URL, you can have Nextcloud create the link for you and email it to your recipient.
When your recipient receives your email they will have to take a number of steps to complete the share link. First they must open the link you sent them in a web browser, and then click the Add to your Nextcloud button.
Legg til i Nextcloud-knappen endres til et skjemafelt, og mottakeren må skrive inn URL-en til sin Nextcloud- eller ownCloud-server i dette feltet og trykke på returtasten, eller klikke på pilen.
Deretter vil de se en dialogboks som ber om å bekrefte. Alt de trenger å gjøre er å klikke på knappen Legg til ekstern deling, så er de ferdige.
Fjern den tilknyttede delingen når som helst ved å klikke på papirkurvikonet. Dette kobler bare fra den delte ressursen, og sletter ingen filer.