Transfer ownership

Users can transfer the ownership of files and folders to other users. Sharing settings and permissions for transferred files and folders will also be transferred to the new owner.

  1. Navigate to Settings > Sharing.

  2. I Filer -delen klikker du på Velg fil eller mappe som skal overføres. En filvelger åpnes, og viser alle filer og mapper i brukerens konto.

  3. Velg en fil eller mappe og klikk på Velg. Det valgte fil- eller mappenavnet vises.

  4. Klikk på Endre for å endre valget om nødvendig.

  5. Velg en ny eier ved å skrive inn navnet i søkefeltet ved siden av Ny eier.

  6. Klikk på «Overfør».

    Merknad

    Autofullføring eller oppføring av brukernavn kan være begrenset på grunn av administrativ synlighetskonfigurasjon. Se ’administratordokumentasjon <https://docs.nextcloud.com/server/latest/admin_manual/configuration_files/file_sharing_configuration.html>’_ for detaljer.

  7. Målbrukeren mottar et varsel der de blir spurt om de vil godta eller avvise den innkommende overføringen.

    File transfer acceptance notification
  8. Hvis akseptert, finner målbrukeren de overførte filene og mappene i roten under en mappe Overført fra [bruker] kl. [tidsstempel].

  9. Kildebrukeren blir informert om aksepten eller avvisningen ved et varsel.