Using federation shares
Med federerad delning kan du montera fildelningar från fjärranslutna Nextcloud-servrar och på så sätt skapa ett eget moln av Nextcloud-servrar. Du kan skapa direkta delningslänkar med användare på andra Nextcloud-servrar.
Creating a new federation share
Federerad delning är aktiverad som standard i nya och uppgraderade Nextcloud-installationer. Följ dessa steg för att skapa en ny delning med andra Nextcloud-servrar eller ownCloud 9 och senare:
Gå till sidan
Fileroch klicka på ikonen Dela för filen eller mappen som du vill dela. Ange den fjärranslutna användarens användarnamn och URL i sidofältet på formen<username>@<oc-server-url>. Formuläret bekräftar automatiskt adressen du skriver och märker den som ”fjärransluten”. Klicka på etiketten.
When your local Nextcloud server makes a successful connection with the remote Nextcloud server you will see a confirmation. Your only share option is Can edit.
Click the Share button anytime to see who you have shared your file with. Remove your linked share anytime by clicking the trash can icon. This only unlinks the share, and does not delete any files.
Creating a new federated cloud share via email
Använd den här metoden när du delar med användare på ownCloud 8.x eller äldre.
If you do not know the username or URL, you can have Nextcloud create the link for you and email it to your recipient.
When your recipient receives your email they will have to take a number of steps to complete the share link. First they must open the link you sent them in a web browser, and then click the Add to your Nextcloud button.
Knappen Lägg till i din Nextcloud ändras till ett formulärfält. Mottagaren anger URL:en till sin Nextcloud- eller ownCloud-server i fältet och trycker på returtangenten eller klickar på pilen.
Därefter visas en dialogruta med en bekräftelsefråga. Mottagaren behöver bara klicka på knappen Lägg till fjärrdelning för att slutföra processen.
Ta bort den länkade delningen när som helst genom att klicka på papperskorgsikonen. Detta kopplar endast bort delningen och tar inte bort några filer.