Transfer ownership

Users can transfer the ownership of files and folders to other users. Sharing settings and permissions for transferred files and folders will also be transferred to the new owner.

  1. Navigate to Settings > Sharing.

  2. Klicka på Välj fil eller mapp att överföra i avsnittet Filer. En filväljare öppnas och visar alla filer och mappar i användarens konto.

  3. Välj en fil eller mapp och klicka på Välj. Namnet på den valda filen eller mappen visas.

  4. Klicka på Ändra om du behöver ändra valet.

  5. Välj en ny ägare genom att skriva personens namn i sökfältet bredvid Ny ägare.

  6. Klicka på Överför.

    Observera

    Automatisk komplettering eller visning av användarnamn kan vara begränsad av administratörens synlighetsinställningar. Mer information finns i administratörsdokumentationen.

  7. Mottagaren får en avisering med en fråga om att godkänna eller avvisa den inkommande överföringen.

    File transfer acceptance notification
  8. Om överföringen godkänns hittar mottagaren de överförda filerna och mapparna i sin rotmapp, i mappen Överfört från [användare] den [tidsstämpel].

  9. Den användare som initierade överföringen får en avisering om att den har godkänts eller avvisats.