Using federation shares

Birleşik paylaşım, aslında kendi Nextcloud bulutunuzu oluşturmanızı ve uzak Nextcloud sunucularından dosya paylaşımları yapabilmenizi sağlar. Diğer Nextcloud sunucularındaki kullanıcılarla doğrudan paylaşım bağlantıları oluşturabilirsiniz.

Creating a new federation share

Birleşik paylaşım yeni ya da yükseltilen Nextcloud kurulumlarında varsayılan olarak kullanıma alınmıştır. Diğer Nextcloud veya ownCloud 9+ sunucularında yeni bir paylaşım oluşturmak için şu adımları izleyin:

  1. Dosyalar sayfanıza gidin ve paylaşmak istediğiniz dosya veya klasörün Paylaş simgesine tıklayın. Kenar çubuğuna, uzak kullanıcının kullanıcı adı ve adresini şu şekilde yazın: <username>@<oc-server-url>. Yazdığınız adres form tarafından otomatik olarak doğrulanır ve “uzak” olarak etiketlenir. Etiket üzerine tıklayın:

    ../../_images/direct-share-1.png
  2. When your local Nextcloud server makes a successful connection with the remote Nextcloud server you will see a confirmation. Your only share option is Can edit.

Click the Share button anytime to see who you have shared your file with. Remove your linked share anytime by clicking the trash can icon. This only unlinks the share, and does not delete any files.

Creating a new federated cloud share via email

OwnCloud 8.x ve daha eski sürümlerinde kullanıcılarla paylaşım yaparken bu yöntemi kullanın.

If you do not know the username or URL, you can have Nextcloud create the link for you and email it to your recipient.

../../_images/create_public_share-6.png

When your recipient receives your email they will have to take a number of steps to complete the share link. First they must open the link you sent them in a web browser, and then click the Add to your Nextcloud button.

../../_images/create_public_share-8.png

Nextcloud hesabınıza ekleyin düğmesi bir form alanına dönüşür ve alıcının bu alana Nextcloud veya ownCloud sunucusunun adresini yazması ve Enter tuşuna basması ya da ok üzerine tıklaması gerekir.

../../_images/create_public_share-9.png

Son olarak, onay istenen bir pencere görür. Tek yapması gereken, Uzak paylaşım ekle düğmesine tıklayarak işlemi tamamlamaktır.

Bağlantı paylaşımını kaldırmak istediğiniz zaman çöp kutusu simgesine tıklayabilirsiniz. Bu işlem yalnızca paylaşım bağlantısını kaldırır ve hiçbir dosyayı silmez.