Transfer ownership

Users can transfer the ownership of files and folders to other users. Sharing settings and permissions for transferred files and folders will also be transferred to the new owner.

  1. Navigate to Settings > Sharing.

  2. Dosyalar bölümünden, Aktarılacak dosya ya da klasörü seçin üzerine tıklayın. Kullanıcı hesabındaki tüm dosya ve klasörleri görüntüleyen bir dosya seçici açılır.

  3. Bir dosya ya da klasör seçtikten sonra Seç üzerine tıklayın. Seçilmiş dosya ya da klasör adı görüntülenir.

  4. Gerekirse seçimi değiştirmek için Değiştir üzerine tıklayın.

  5. Yeni sahip yanındaki arama alanına bir ad yazarak yeni sahibi seçin.

  6. Aktar üzerine tıklayın.

    Not

    Kullanıcı adının otomatik tamamlanması veya listelenmesi, yöneticinin yapılandırdığı görünürlük ayarları nedeniyle kısıtlanmış olabilir. Ayrıntılı bilgi almak için yönetici belgelerine bakabilirsiniz.

  7. Sahipliğin aktarılacağı kullanıcıya, aktarımı kabul edip etmeyeceğini soran bir bildirim gönderilir.

    File transfer acceptance notification
  8. Aktarımı kabul ederse, kullanıcı aktarılan dosya ve klasörlere, kendi kök klasöründeki [kullanıcı] tarafından [zaman damgası] zamanında aktarılan klasörü altından erişebilir.

  9. Sahipliği aktaran kullanıcıya, sahipliğin aktarılacağı kullanıcın kabul veya ret ettiği ile ilgili bir bildirim gönderilir.