Grupprum
Med grupprum kan du dela upp ett samtal i Nextcloud Talk i mindre grupper för mer fokuserade diskussioner. Samtalets moderator kan skapa flera grupprum och fördela deltagarna mellan dem.
Observera
Grupprum är för närvarande inte tillgängliga i samtal som gäster kan ansluta till (offentliga samtal).
Konfigurera grupprum
För att skapa grupprum måste du vara moderator i ett gruppsamtal. Öppna menyn i det övre fältet och klicka på Konfigurera grupprum.
En dialogruta öppnas där du kan ange hur många rum som ska skapas och hur deltagarna ska fördelas. Det finns tre alternativ:
Fördela deltagare automatiskt: Talk fördelar automatiskt deltagarna mellan rummen.
Fördela deltagare manuellt: En deltagarredigerare öppnas där du kan fördela deltagarna mellan rummen.
Allow participants to choose: Participants will be able to join breakout rooms themselves.
Hantera grupprum
När grupprummen har skapats visas de i sidofältet.
Från sidofältets rubrik kan du:
Starta och stoppa grupprummen: Alla användare i huvudsamtalet flyttas då till sina respektive grupprum.
Skicka ett meddelande till alla rum: Ett meddelande skickas samtidigt till samtliga rum.
Ändra deltagarfördelningen: Deltagarredigeraren öppnas så att du kan ändra vilka deltagare som har tilldelats respektive grupprum. Från dialogrutan kan du även ta bort grupprummen.
Via grupprummets post i sidofältet kan du också ansluta till ett visst grupprum eller skicka ett meddelande till ett specifikt rum.