Samtalsinspelning
Med inspelningsfunktionen kan du:
Starta och stoppa inspelningar under ett samtal.
Spela in talarens video- och ljudström samt skärmdelningen.
Öppna, dela och hämta inspelade filer för framtida referens eller distribution.
För att aktivera funktionen måste systemadministratören konfigurera inspelningsservern.
Hantera en inspelning
Samtalets moderator kan starta en inspelning samtidigt som samtalet startas eller när som helst under samtalet:
Före samtalet: markera kryssrutan ”Starta inspelningen direkt när samtalet börjar” i ”Medieinställningar” och klicka sedan på ”Starta samtal”.
Under samtalet: öppna menyn i det övre fältet och klicka sedan på ”Starta inspelning”.
Inspelningen startar inom kort och en röd indikator visas bredvid samtalstiden. Du kan stoppa inspelningen när som helst medan samtalet pågår genom att klicka på indikatorn och välja ”Stoppa inspelning”, eller genom att använda samma åtgärd i menyn i det övre fältet. Om du inte stoppar inspelningen manuellt avslutas den automatiskt när samtalet avslutas.
After stopping a recording, the server will take a few seconds to prepare and save the recorded file. The moderator, who started the recording, receives a notification when the file is uploaded. From there, it can be shared in the chat.
Samtycke till inspelning
För att uppfylla dataskyddsbestämmelser kan deltagarna behöva samtycka till att spelas in innan de ansluter till samtalet. Administratörer kan konfigurera funktionen på flera sätt:
Inaktivera kravet på samtycke helt.
Aktivera obligatoriskt samtycke i hela systemet, så att samtycke krävs för alla samtal.
Låta moderatorer konfigurera alternativet separat för varje samtal. Moderatorerna kan då öppna samtalsinställningarna och konfigurera alternativet:
Om samtycke till inspelning är aktiverat visas ett markerat avsnitt i ”Medieinställningar” för alla deltagare, även moderatorer, innan de ansluter till ett samtal. Avsnittet informerar deltagarna om att samtalet kan spelas in. Deltagarna måste markera kryssrutan för att uttryckligen samtycka till inspelningen. De får inte ansluta till samtalet om de inte samtycker.
När ett samtal har avslutats bearbetas inspelningen och sparas i chatten som en delad fil. Deltagarna kan spela upp den direkt från chatten eller hämta den från samtalets delade objekt.