Håndtering af slettede filer

Når du sletter en fil i Nextcloud, slettes den ikke umiddelbart permanent, kun flyttes til papirkurven. Det slettes ikke permanent, før du sletter det manuelt, eller når appen Slettede filer sletter det for at give plads til nye filer.

Find dine slettede filer ved at klikke på knappen ** Slettede filer ** på siden Filer i Nextcloud -webgrænsefladen. Du har muligheder for enten at gendanne eller slette filer permanent.

Kvoter

Slettede filer tælles ikke med i din lagerkvote. Kun dine personlige filer tæller med i din kvote, ikke filer, der blev delt med dig. (Se: doc: kvote for at lære mere om kvoter.)

Hvad sker der, når delte filer slettes

Sletning af filer bliver lidt kompliceret, når de er delte filer, som dette scenario illustrerer:

  1. Bruger1 deler en mappe »test« med Bruger2 og Bruger3

  2. Bruger2 (modtageren) sletter en fil/mappe »sub« inde i »test«

  3. Mappen »sub« flyttes til papirkurven for både User1 (ejer) og User2 (modtager)

  4. Men User3 vil ikke have en kopi af »sub« i papirkurven

Når User1 sletter »sub«, flyttes den til User1’s papirkurv. Den slettes fra User2 og User3, men placeres ikke i deres skraldespande.

Når du deler filer, kan andre brugere kopiere, omdøbe, flytte og dele dem med andre mennesker, ligesom de kan for alle computerfiler; Nextcloud har ikke magiske kræfter til at forhindre dette.

Hvordan den slettede filer -app administrerer lagerplads

For at sikre, at brugerne ikke løber over deres lagerkvoter, tildeler appen Slettede filer maksimalt 50% af deres ledige ledige plads til slettede filer. Hvis dine slettede filer overstiger denne grænse, sletter Nextcloud de ældste filer (filer med de ældste tidsstempler fra, da de blev slettet), indtil den opfylder grænsen for hukommelsesforbrug igen.

Nextcloud kontrollerer alderen på slettede filer, hver gang der tilføjes nye filer til de slettede filer. Som standard forbliver slettede filer i papirkurven i 30 dage. Nextcloud -serverens administrator kan justere denne værdi i filen `` config.php ›‹ ved at indstille værdien `` trashbin_retention_obligation ›‹. Filer ældre end værdien `` trashbin_retention_obligation ›‹ slettes permanent. Derudover beregner Nextcloud den maksimale tilgængelige plads, hver gang der tilføjes en ny fil. Hvis de slettede filer overstiger den nye maksimalt tilladte plads, sletter Nextcloud permanent de papirkurvede filer med den hurtigste udløb, indtil pladsgrænsen er opfyldt igen.

Bemærk

Din administrator har muligvis konfigureret opbevaringsperioden for papirkurven til at tilsidesætte styringen af lagerplads. Se administrationsdokumentation <https://docs.nextcloud.com/server/latest/admin_manual/configuration_server/config_sample_php_parameters.html#deleted-items-trash-bin> _ for flere detaljer.