Brug af Federation Shares

Federation Sharing giver dig mulighed for at montere fildelinger fra eksterne Nextcloud -servere og i realiteten oprette din egen cloud af Nextclouds. Du kan oprette direkte delingslink med brugere på andre Nextcloud -servere.

Oprettelse af en ny Federation Share

Foreningsdeling er som standard aktiveret på nye eller opgraderede Nextcloud -installationer. Følg disse trin for at oprette en ny deling med andre Nextcloud- eller ownCloud 9+ -servere:

1. Go to your Files page and click the Share icon on the file or directory you want to share. In the sidebar enter the username and URL of the remote user in this form: <username>@<oc-server-url>. The form automatically confirms the address that you type and labels it as »remote«. Click on the label.

../../_images/direct-share-1.png

2. When your local Nextcloud server makes a successful connection with the remote Nextcloud server you’ll see a confirmation. Your only share option is Can edit.

Klik på knappen Del når som helst for at se, hvem du har delt din fil med. Fjern din linkede del når som helst ved at klikke på papirkurven. Dette fjerner kun links til andelen og sletter ingen filer.

Oprettelse af en ny Federated Cloud Share via e -mail

Brug denne metode, når du deler med brugere på ownCloud 8.x og ældre.

Hvad hvis du ikke kender brugernavnet eller URL’en? Derefter kan du få Nextcloud til at oprette linket til dig og sende det til din modtager via e -mail.

../../_images/create_public_share-6.png

Når din modtager modtager din e -mail, skal han tage en række trin for at fuldføre delingslinket. Først skal de åbne det link, du sendte dem i en webbrowser, og derefter klikke på knappen ** Føj til din Nextcloud **.

../../_images/create_public_share-8.png

Knappen ** Føj til din Nextcloud ** skifter til et formularfelt, og din modtager skal indtaste webadressen til deres Nextcloud- eller ownCloud -server i dette felt og trykke på retur -tasten eller klikke på pilen.

../../_images/create_public_share-9.png

Dernæst vil de se en dialog, der beder om at bekræfte. Det eneste de skal gøre er at klikke på knappen ** Tilføj fjerndeling **, og de er færdige.

Fjern din linkede del når som helst ved at klikke på papirkurven. Dette fjerner kun links til andelen og sletter ingen filer.