Depolama alanı kotası
Nextcloud yöneticiniz, kullanıcılar için bir depolama alanı kotası belirleyebilir. Kotanızın ne olduğunu ve ne kadar kullandığınızı görmek için Kişisel sayfanıza bakabilirsiniz.

Kotanızın nasıl hesaplandığını anlamanız önemli olabilir.
Üst veriler (küçük görseller, geçici dosyalar, ön bellek ve şifreleme anahtarları) disk alanında yaklaşık %10 kadar yer kaplar. Ancak bunlar kullanıcı kotasına katılmaz. Takvim ve Kişiler uygulamaları gibi bazı uygulamalar, bilgileri veri tabanında depolar. Bu veriler de kotanıza katılmaz.
Diğer kullanıcıların sizinle paylaştığı dosyalar, özgün paylaşım sahibinin kotasından düşülür. Bir klasörü paylaştığınızda ve diğer kullanıcıların veya grupların bu klasöre dosya yüklemesine izin verdiğinizde, yüklenen ve düzenlenen tüm dosyalar kotanızdan düşülür. Sizinle paylaşılan dosyaları yeniden paylaştığınızda, yeniden paylaşımlar özgün paylaşım sahibinin kotasından düşülür.
Şifrelenmiş dosyalar şifrelenmemiş dosyalardan biraz daha büyüktür. Kotanızdan şifrelenmemiş boyut düşülür.
Hala çöp kutusunda bulunan silinmiş dosyalar kotaya katılmaz. Çöp kutusu boyutu, kotanın %50 kadarı olacak şekilde ayarlanmıştır. Silinmiş dosyaların tutulma süresi 30 gün olarak ayarlanmıştır. Silinmiş dosyaların boyutu kotanın %50 kadarını aştığında, toplam boyut %50 altına düşene kadar en eski dosyalardan başlanarak silinir.
Not
Yöneticiniz, depolama alanı yönetimini değiştirmek için çöp kutusunda tutma süresini yapılandırmış olabilir. Ayrıntılı bilgi almak için yönetici belgelerine bakabilirsiniz.
Sürüm denetimi açıldığında, eski dosya sürümleri kotaya katılmaz.
Adres aracılığıyla herkese açık bir paylaşım oluşturup yüklemelere izin verirseniz, yüklenen dosyaların boyutları kotanızdan düşülür.