Przeniesienie własności

Użytkownicy mogą przenosić własność plików i katalogów na innych użytkowników. Przeniesione zostaną również prawa własności do tych wysłanych plików/katalogów.

  1. Przejdź do Ustawienia > Osobiste > Udostępnianie > Pliki.

  2. Kliknij Wybierz plik lub katalog do przeniesienia >> Otworzy się okno wyboru plików, pokazujące wszystkie pliki i katalogi na koncie użytkownika.

  3. Wybierz plik lub katalog i kliknij Wybierz >> Zostanie wyświetlona wybrana nazwa pliku lub katalogu.

  4. Kliknij Zmień w razie konieczności zmiany wyboru.

  5. Wybierz nowego właściciela, wpisując jego nazwę w polu wyszukiwania obok Nowy właściciel.

  6. Kliknij Przenieś.

    Informacja

    Automatyczne uzupełnianie lub wyświetlanie nazwy użytkownika może być ograniczone z powodu administracyjnej konfiguracji widoczności. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zobacz dokumentację administratora.

  7. Docelowy użytkownik otrzymuje powiadomienie, w którym jest pytany, czy zaakceptować lub odrzucić przychodzące przeniesienie.

    ../../_images/transfer_ownership-accept.png
  8. Jeśli zostanie zaakceptowane, to docelowy użytkownik znajdzie przeniesione pliki i katalogi w swoim katalogu głównym w katalogu Przeniesiono z [użytkownik] w [data].

  9. Użytkownik, który przenosi własność jest informowany o akceptacji lub odrzuceniu poprzez powiadomienie.